22 Ocak 2010 Cuma

FINDIKLI-ÜZÜMLÜ KURABİYE ve 52.Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği



Nihayet İstanbul'a kar yağdı.Çok birikmedi ama yine de pencereden lapa lapa yağışını izlemek  bir taraftan kahve yanında yukarıda gördüğünüz kurabiyeleri bir güzel mideye indirmek güzeldi doğrusu : ))
Tarif sevgili Oktay Ustadan...
Bu tarifi sevgili Japonçekirdeği arkadaşıma gönderiyor ve kolay gelsin diyorum.
Tarifi  aynen aktarıyorum :

Malzemeler :
250 gr. tereyağı,
2 yumurta ( birinin sarısını ayırın ),
1 su bardağı pudra şekeri,
2 yemek kaşığı yoğurt,
1 pk.kabartma tozu,
1pk.vanilya,
1 su bardağı iri kıyılmış fındık,
1 su bardağı kuru üzüm,
5 su bardağı un
Üzeri için: File fındık

Yapılışı:
Unun 4 su bardağını ve tereyağını karıştırın.Fındık ve üzüm haricinde diğer malzemeleri katıp yumuşak bir hamur elde edin.Gerekiyorsa kalan 1 su bardağı unu da ilave edin.En son fındık ve üzümleri ekleyip özleşene kadar iyice yoğurun.Hamurdan cevizden biraz daha küçük parçalar koparıp yuvarlayın.Yağlanmış fırın tepsisine dizin.Ayırmış olduğunuz yumurta sarısını üzerine sürüp file fındık serpin.180 dereceli önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun...
TuzBİBER Dergisinin son sayısı için tıklayınız.