7 Mart 2009 Cumartesi

Çikolatalı Pasta


Çikolatalı pastayı sevmeyen yoktur herhalde...İçinde çikolata ve kakao olan her türlü tatlılar ilgi alanıma girer.Çocukluğumda o kadar çok yerdimki çikolatayı. Hoş hala da yemeye devam ediyorum :D Benim gibi çikolata severlere sunuyorum...Afiyet olsun...

Pandispanya için:

4 adet yumurta
4 fincan şeker
4 fincan un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 pk. vanilya

Krema için:

6 yemek kaşığı un
4 su bardağı süt
2 çay bardağı şeker
1 pk. vanilya
2-3 yemek kaşığı kakao
1pk.kakaolu krem şanti
süslemek için krem şanti
Hazırlanışı:

1. Derin bir kapta yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar mikser ile çırpın. Ardından sırayla elenmiş un, k. tozu ve vanilyayı ilave edip tekrar çırpın. Yuvarlak kek kalıbına döküp ( ben kelepçeli kalıp kullandım ) 180 derecede pişirin.

2. Tencereye süt, un, şeker,kakao ve vanilyayı alıp ocakta karıştırarak pişirin.Ocağın altını kapatıp içine toz krem şantiyi ilave edip mikserle 10 dk.çırpın.

3. Pandispanyayı kalıptan çıkarın ve ortadan ikiye kesin. Islatmak için nescafe-şeker karışımı hazırlayın. Kremamızın yarısını keke yayın dilerseniz arasına damla çikolata,fındık koyabilirsiniz. Sonra diğer kek ile kapatın kremanın hepsini üzerine yayın.

4. 1 poşet krem şantiyi 1 çay bardağı süt ile çırpın ve üzerini dilediğiniz gibi süsleyin. Kenarlarını file bademle kaplayın. Afiyet olsun...
TuzBİBER Dergisinin son sayısı için tıklayınız.