2 Nisan 2009 Perşembe

PEYNİRLİ POĞAÇA

Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta ( sarısı üste )
2 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
aldığı kadar un
İç malzemesi :
Kaşar ve beyaz peynir,maydanoz
Yapılışı:
Önce bir kasede mayayı ılık süt ve şekerle 15 dk. bekletiyoruz.Sonra tüm malzemeleri koyup yoğuruyoruz ve yarım saat dinlendiriyoruz.Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizle açıyoruz içine kaşarlı harçtan koyup kapatıyoruz.Üzerine yumurta sarısı sürüp ay çekirdeklerini serpiştiriyoruz.180 derece fırında pişiriyoruz.Afiyet olsun...


TuzBİBER Dergisinin son sayısı için tıklayınız.