17 Ekim 2009 Cumartesi

YUFKALI PİZZA

Malzemeler:

3 adet yufka
1 tane rendelenmiş domates
1 kaşık salça veya ketçap
1 kase kadar rende kaşar peyniri
isteğinize göre sucuk,sosis,mantar,yeşil biber

sosu için:
1 çay bardağı süt
1 adet yumurta
yarım çay bardağı sıvıyağ

Hazırlanışı:
Öncelikle sucuk,sosis,biber ve mantarı doğrayın. Sosunu bir kasede iyice çırpın.Tepsiyi yağlayın ve 1. yufkayı tepsiye serin.Sosdan yufkaya yayın ve 2. yufkayı serin tekrar aynı işlemi yapın.3. yufkayı serin,salçayı bir kasede biraz suyla çırpın ve yufkanın üzerine yayın.Sırayla domates,sucuk,mantar,sosis,biber ve kaşarı yufkaların üzerine yayın . Yufkanın kenarlarını içe doğru kıvırın üzerine artan sosu yayın ve 170 derecede pişirin.Afiyet olsun...
TuzBİBER Dergisinin son sayısı için tıklayınız.