21 Nisan 2012 Cumartesi

PATLICANLI BÖREK



Çooook uzun bir aradan sonra tekrar merhaba....
Size anlatacak o kadar çok şey oldu ki hayatımda.Taşındım hemde başka bir şehire...
Eşimin işi münasebetiyle Diyarbakır'a taşındık derken bloguma da hiç vakit ayıramadım.
Arkadaşım Hatice'nin de " artık siteni güncelle " diye ısrarlarına dayanamayıp hemen şu üstte gördüğünüz börekleri yapıverdim :)
Şimdilik sözümü yarıda kesip tarife geçiyorum :

Malzemeler :


6-7 adet patlıcan
2 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
1 adet kuru soğan
tuz,k.biber
1 kg.yufka
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta ( biri üzeri için

Hazırlanışı :


Patlıcanları ve biberleri fırın tepsisine koyup közleyin.Sonra küçük küçük doğrayalım.Teflon tavaya biraz sıvıyağ gezdirip küp küp doğranmış olan soğanları soteleyelim.Ardından közlenmiş patlıcan ve biberleri koyup,tuzunu, biberini ekleyip ocağın altını kapatalım.
Yufkalardan her birini açıp tüm yüzeye çırpılmış yağ,süt ve yumurta karışımını sürün.Önce karşılıklı kenarını katlayıp kuru kalan kısımlara tekrar karışımdan sürelim.Sonra diğer kenarları katlayıp yaklaşık 30 -35 cm. lik kareler elde edelim.Bu kareleri dörde kesip 4 küçük kare elde edelim.Ortasına patlıcanlı harçtan koyup bohça şeklinde katlayalım ve tepsiye dizelim.(Tutması için bir miktar su sürün) Üzerlerine yumurta sarısı-susam-çörek otu serpiştirip 180 derecelik fırında pişirelim.Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

TuzBİBER Dergisinin son sayısı için tıklayınız.