7 Ağustos 2008 Perşembe

HAŞHAŞLI POĞAÇA

Malzemeler:

1 adet yumurta (sarısı üste)
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağı
2 yemek kaşığı kuru maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
1 kase ezilmiş haşhaş

Hazırlanışı:
Mayayı bir kasede ılık sütle 15 dk bekletin. Sonra haşhaş hariç tüm malzemeleri katıp yoğurun. Ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın. Merdane ile yuvarlak açın ve içine 1 tatlı kaşığı haşhaşı yayın. Rulo halinde sarın ve yuvarlayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp tepside 1 saat bekletin. 170 derecede pişirin.

Hiç yorum yok:

TuzBİBER Dergisinin son sayısı için tıklayınız.