7 Ağustos 2008 Perşembe

YAPRAK SARMA

Malzemeler:

500 gr salamura yaprak
4 su bardağı pirinç
2-3 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
2 yemek kaşığı kuru nane
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet limon
yeterince su

Yapılışı:
Soğanları temizleyip ince ince kıyın. Tencereye yağı ve soğanları koyup soteleyin. İçine yıkanmış pirinçleri ilave edip karıştırın.Ardından salçasını baharatları ilave edip ocağın altını kapatın. Yaprağı açın içine 2 tatlı kaşığı içten koyup sarın tencereye dizin. Aralarına limon dilimleri koyun. Üzerine 2 su bardağı sıcak su ve zeytinyağı gezdirin.Suyu azaldıkça azar azar su ilave edin.


Hiç yorum yok:

TuzBİBER Dergisinin son sayısı için tıklayınız.