7 Ağustos 2008 Perşembe

ÇİN SALATASI


Malzemeler:

1 kg kabak
yarım su bardağı pirinç
5 dal taze soğan
yarım demet dereotu
5 yemek kaşığı mayonez
500 gr yoğurt
2-3 diş sarmısak
tuz
üzeri için:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı pulbiber

Yapılışı:
Kabakları temizleyip rendeleyin ve 10 dk kadar suda haşlayın. pirinçleri de aynı şekilde haşlayın. Taze soğanları ve dereotunu temizleyip ince ince kıyın.Yoğurda rende sarmısakları ve mayonezi ilave edip karıştırın. Kabakların ve pirinçlerin suyunu süzüp yoğurda ilave edin. En üstüne yağda pulbiber yapın ve üzerine dökün.

Hiç yorum yok:

TuzBİBER Dergisinin son sayısı için tıklayınız.