8 Ağustos 2008 Cuma

Çilekli Tavuk Göğsü

Malzemeler:

1 kg. süt
1 su bardağı un
1.5 su bardağı şeker
125 gr. margarin
2 yemek kaşığı pirinç unu
1 pk. vanilya

Üzeri için:
1 pk. çilek jölesi
250 gr. çilek

Hazırlanışı:

1.Tencerede margarin eritilir un ve pirinç unu eklenerek pembeleşene kadar kavrulur. Üzerine süt; şeker ve vanilya eklenerek kaynayıncaya kadar karıştırılır. Mikser ile 5 dk. çırpılır geniş bir borcama ( ıslatılmış ) dökülür; soğumaya bırakılır.

2. Üzerine tarife göre jöle hazırlanır ve muhallebinin üzerine dökülür. Ayıklanıp ikiye bölünmüş çilekler üzerine aralıklarla konur. Buzdolabında jöle donana kadar 1 saat bekletilir.

Hiç yorum yok:

TuzBİBER Dergisinin son sayısı için tıklayınız.