13 Ocak 2010 Çarşamba

PATATESLİ KEK


Malzemeler:

2 yumurta

1 su bardağı yoğurt

yarım su bardağı süt

2,5 su bardağı un

1 su bardağı sıvı yağ

1 paket kabartma tozu

2 patates

2 tatlı kaşığı tuz

karabiber

dereotu



Yapılışı:



Derin bir kapta yumurta,süt,yoğurt ve yağı çırpın.Tuz ,biber,dereotu,elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip iyice çırpın.Küçük küçük doğradığınız patatesi ilave edip karıştırın.

yağlı kağıt serili tepsiye yayın.180 derece fırında pişirin.Afiyet olsun...

7 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

Çok severim canım ellerine sağlık...

Damak Tadı dedi ki...

Çok nefis görünüyor Selin'ciğim ellerine sağlık..Patatesli tüm tatlar çok nefis oluyor..))Sevgilerle..

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Çok güzel görünüyor ellerine sağlık.
Sevgiler...

Zehra Gürgen dedi ki...

Patates gerçekten çok yakışıyor hamura..
Lezzeti ve dokusunun güzelliğini artırıyor

Ellerine sağlık..

KEYFESEYRAN dedi ki...

Selincim tanıştığıma memnun oldum bloguma ugramışsın teşekkürler ellerine sağlık

birsence dedi ki...

ellerine sağlık arkadaşım...

GÜLSÜM dedi ki...

harika görünüyor

TuzBİBER Dergisinin son sayısı için tıklayınız.