5 Ocak 2010 Salı

TİRAMİSU ve 51.P.D.Ç.S.Etkinliği



Biraz geç olsa da hepinizin yeni yılını kutluyorum ve 2010 bize sevgi ,barış getirsin.Savaşların,acıların ve felaketlerin,geçip giden koca bir yıl gibi geride kalması umuduyla,tüm düşlerimizin gerçekleşmesi dileğiyle iyi seneler...

Bu tarifi 51.p.d.ç.s. etkinliği ev sahibesi sevgili http://japoncekirdegi.blogspot.com/ arkadaşıma gönderiyorum ve kolay gelsin diyorum...

Malzemeler:
1 kakaolu hazır pandispanya,
1 çay bardağı sıcak su,
2 çorba kaşığı neskafe,
2 çorba kaşığı tozşeker,
1 tatlı kaşığı kakao,
1 tatlı kaşığı türk kahvesi.


krema için:
4 su bardağı süt,
1 yumurta,
1 paket (200 gr) labne peyniri,
3 kahve fincanı un,
3 kahve fincanı toz şeker


Hazırlanışı:


Kremayı yapmak için süt, un, yumurta ve tozşekeri bir tencereye alıp blendırdan geçirin. ateşe koyup sürekli karıştırarak muhallebi kıvamını alana kadar pişirin. 10 dk. soğutun. bu arada sıcak su, ikişer çorba kaşığı neskafe ve toz şekeri karıştırın. ikiye ayırdığınız pandispanyaların iç yüzlerini bununla ıslatın. krema soğuyunca içine bir paket labne peynirini ekleyin, karıştırarak iyice yedirin. kremanın yarısını servis tabağındaki pandispanyanın üzerine kalın bir şekilde sürün. diğer pandispanya katını üzerine kapatın. kalan kremayla pandispanyaları tamamen kaplayın. birkaç dakika soğuduktan sonra süzgeç yardımıyla kakao ve Türk kahvesini serpin. buzdolabında 5-6 saat dinlendirip servis yapın...

7 yorum:

şehnaz dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM...ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR...BENDE ÇOK SEVERİM.....

şehnaz dedi ki...

CANIM BLOĞUMA UĞRARMISIN....

hdidem95 dedi ki...

çok severim ne güzel olmuş canım ellerine sağlık sevgiler

japon çekirdeği dedi ki...

tarifiniz yayımlanmıştır. ilginiz ve emeğiniz için çok teşekkürler ellerinize sağlık :))

sevgiler,
ebru

Gelibolu17 dedi ki...

ellerine sağlık canım nefis olmuş sevgiler selamlar,her zaman bekleriz

Pembe Tatlar dedi ki...

Ellerine sağlık ....

Mutlu hafta sonları:)

MAVİANNE dedi ki...

oooo
çok süper görünüyor
ağzım sulandı
ellerine sağlık
öptüm

TuzBİBER Dergisinin son sayısı için tıklayınız.