Bu tarifi 51.p.d.ç.s. etkinliği ev sahibesi sevgili http://japoncekirdegi.blogspot.com/ arkadaşıma gönderiyorum ve kolay gelsin diyorum...
Malzemeler:
1 kakaolu hazır pandispanya,
1 çay bardağı sıcak su,
2 çorba kaşığı neskafe,
2 çorba kaşığı tozşeker,
1 tatlı kaşığı kakao,
1 tatlı kaşığı türk kahvesi.
krema için:
4 su bardağı süt,
1 yumurta,
1 paket (200 gr) labne peyniri,
3 kahve fincanı un,
3 kahve fincanı toz şeker
Hazırlanışı:
Kremayı yapmak için süt, un, yumurta ve tozşekeri bir tencereye alıp blendırdan geçirin. ateşe koyup sürekli karıştırarak muhallebi kıvamını alana kadar pişirin. 10 dk. soğutun. bu arada sıcak su, ikişer çorba kaşığı neskafe ve toz şekeri karıştırın. ikiye ayırdığınız pandispanyaların iç yüzlerini bununla ıslatın. krema soğuyunca içine bir paket labne peynirini ekleyin, karıştırarak iyice yedirin. kremanın yarısını servis tabağındaki pandispanyanın üzerine kalın bir şekilde sürün. diğer pandispanya katını üzerine kapatın. kalan kremayla pandispanyaları tamamen kaplayın. birkaç dakika soğuduktan sonra süzgeç yardımıyla kakao ve Türk kahvesini serpin. buzdolabında 5-6 saat dinlendirip servis yapın...
6 yorum:
ELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM...ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR...BENDE ÇOK SEVERİM.....
CANIM BLOĞUMA UĞRARMISIN....
çok severim ne güzel olmuş canım ellerine sağlık sevgiler
ellerine sağlık canım nefis olmuş sevgiler selamlar,her zaman bekleriz
Ellerine sağlık ....
Mutlu hafta sonları:)
oooo
çok süper görünüyor
ağzım sulandı
ellerine sağlık
öptüm
Yorum Gönder